Ben jij een dromer of een doener?

Bijgewerkt: 13 aug 2019


Heb je wel eens een moodboard gemaakt om je dromen en wensen te visualiseren?

Je krijgt een moodboard of dreamboard door een collage te maken van zelf uitgeknipte plaatjes die je aanspreken en waarmee je je droom of wens kunt vastleggen op papier. Het wordt door coaches vaak ingezet om voor jezelf duidelijk te krijgen waar je naartoe wilt en wat je heel graag wilt bereiken in het leven.


Onder het motto “dream big” maak je gebruik van de wet van aantrekkingskracht: visualiseert het, denk er heel vaak aan en dan gaat het gebeuren. Je droom wordt werkelijkheid.. Alleen in de praktijk blijkt het niet altijd te werken, anders hadden we allemaal al een droomleven, toch?


Ik ga voor een “do board”

Luister, voor een deel ga ik zeker mee in dit gedachtengoed. Nadenken over waar je naartoe wilt en dat op een creatieve manier vastleggen geeft niet alleen positieve energie, maar ook richting. Waar ik alleen mee zit is dat je wel het eindpunt van je reis in kaart kunt brengen, maar dan wordt vergeten dat je daarna al je energie moet steken in het zetten van de juiste stappen om daar te komen. Die stap wordt vaak vergeten. Je dreamboard blijft echt een droom als we ze daarna ergens mooi ophangen en er alleen naar blijven kijken.


Ik geloof heel erg in het vastleggen van je dromen en doelstellingen, om er vervolgens een duidelijkheid plan te krijgen wat er precies nodig is om daar te komen. Deze acties kun je verspreiden over de periode die nodig is in jaren, maanden, weken en zelfs dagen. Je weet precies wat je te doen staat om uiteindelijk het grote doel te behalen. En ja, ik weet het. Je gaat op zeker fouten maken, je moet het vaak opnieuw doen of je plan bijstellen. Alleen zolang je stappen naar voren zet, blijft het grotere perspectief altijd in beeld.


Je gezonde leefstijl – weekschema

Als voeding & lifestyle coach houdt ik mij dagelijks bezig met de groei naar een gezonde leefstijl. Niet alleen voor mijn klanten, maar ook die van mijzelf is altijd in beweging.

Stel het is jouw wens om weer lekker in je vel te zitten, op een vitale manier ouder worden, je natuurlijke gewicht te bereiken, meer energie te hebben of minder last van bepaalde klachten. Leg dat dan eens met zoveel mogelijk details vast op papier in de tegenwoordige tijd (dus “ik ben vitaal” in plaats van “ik zou me wel wat vitaler willen voelen”). Daarmee krijg je heel duidelijk zicht op wat je wilt zijn. Dan kijk je welke doelen daar voor moet bereiken en welke acties nodig zijn.


Om je hierbij te helpen heb ik een weekschema voor je ontwikkeld, waarin ik de dagelijkse stappen heb opgenomen die jouw gezondheid ten goede komen. Na een week kun je al zien waar je goed op scoort en welke acties nog je aandacht moeten krijgen. Probeer het een tijdje uit en je zult zien dat een “to do” board echt werkt. Je kunt je er hieronder gratis voor aanmelden.


0 keer bekeken

Voeding & Lifestyle coaching 

Orthomoleculair & hormonaal advies

voor de 40+ vrouw

Harstenhoekplein 4

2587 SN  DEN HAAG

Telefoon: 06-52488017

E-mail: brenda@brendavanwegen.nl

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

KvK nummer 62526030

BTW nummer NL002225703B22