Hoogste tijd voor een time-in


De zomervakantie..

Het begint nu echt wat rustiger te worden. Niet alleen in mijn praktijk, maar ook op straat. Merk je het ook dat het nu echt vakantietijd is? Misschien lees je dit wel tijdens je welverdiende vakantie of geniet je thuis van een rustig moment. Ik kan er enorm van genieten dat het tempo nu ietsje lager is, want het geeft mij de ruimte om even stil te staan hoe het met mij gaat.

Ik denk na over waar ik nu sta, hoe ik mij voel en wat ik kan doen om mijn gezondheid te versterken. Hoe is het met mijn energielevel? Aan welke voeding heeft mijn lichaam nu een grote behoefte? Soms kijken vrouwen mij vragend aan als ik hen vertel dat ik daar regelmatig bij stilsta “maar jij hebt toch een gezonde leefstijl?” Ja, dat klopt. Maar dat betekent niet dat ik nu niks meer hoef te doen. Alleen het feit dat ik elke dag ouder word betekent al dat de behoeftes van mijn lichaam veranderen.


Dus wat doe ik nou concreet?

Ik ga eens rustig zitten en doe een soort van zelf scan. Want diep vanbinnen weet ik precies hoe het met mij gaat. Waar zit de spanning, hoe stijf zijn mijn spieren en gewrichten, ben ik tevreden over mijn gewicht, hoe kom ik door de overgang en heb ik ergens last van? Dan ga ik na hoe mijn eetpatroon was de afgelopen weken en hoeveel ik heb bewogen. Eigenlijk kan ik altijd wel wat extra’s gebruiken, of het ‘m nou zit in meer eiwitten, gezonde vetten, specifieke voedingsstoffen of een krachttraining. Ik werk dat dan verder uit en pas mijn leefschema aan. Op grote lijnen hou ik altijd bij hoe ik mij fysiek en geestelijk voel en over een tijdje kan ik dan de resultaten zien.

We zitten in een periode, die bij uitstek geschikt is om eens een naar binnen te gaan en te voelen hoe het met je gaat. Gewoon even eerlijk tegen jezelf zijn. Als je dat doet, dan komt er misschien wel een stemmetje in je hoofd die zegt “stel je niet zo aan, het hoort erbij” of “jij gaat er toch niks aan doen”. Het is de bekende stem in ons hoofd die ons weerhoudt om tot actie over te gaan. Ik noem ‘m altijd de saboteur en hij is direct gelinkt aan ons oerbrein. Maar laat het feit dat we vanuit ons instinct wars zijn van veranderingen en liever lui zijn dan moe, je niet weerhouden om gewoon goed voor jezelf te zorgen. Je hebt immers maar één lichaam en lekker in je vel zitten moet normaal voor je zijn in plaats van uitzonderlijk. Ook als je al ietsje ouder bent, vind je niet?

In de loop der jaren heb ik in mijn praktijk al ontiegelijk vaak gezien welke positieve werking de juiste voeding op iemand heeft. En nu dat ik er langer over nadenk, zo vreemd is dat natuurlijk niet want iedere cel in je lichaam wordt gebouwd uit wat je eet en drinkt..


Ga voor de beste versie van jezelf!

Vaak wachten we met stappen zetten tot de “pijn” dusdanig is dat we er niet meer mee kunnen leven. Of we hebben al tevergeefs pogingen gedaan om die overtollige kilo’s kwijt te raken en supplementen geprobeerd om die overgangsklachten tegen te gaan. Je denkt dat je best gezond eet en toch is je accu leeg en voel je je beroerd. Wil je dat het zo blijft?


Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg (Albert Einstein).


Of laat je al die beren op je weg links liggen en wil jij weten wat je lichaam nodig heeft? In dat geval maak dan vandaag nog een afspraak voor een gratis sessie, waarin wij jouw persoonlijke situatie en wensen kunnen bespreken. Iedere vrouw die ik spreek heeft een ander leven, een eigen “rugzakje” en een uniek lichaam. Uit dat wat jij me vertelt maak ik al snel op welke acties je zou kunnen ondernemen om in grote stappen naar de beste versie van jezelf te kunnen gaan. Ben je echt al daar waar je wilt zijn of kun je nog wat hulp gebruiken? Maak gebruik van de zomer energie en kom langs!
Voeding & Lifestyle coaching 

Orthomoleculair & hormonaal advies

voor de 40+ vrouw

Harstenhoekplein 4

2587 SN  DEN HAAG

Telefoon: 06-52488017

E-mail: brenda@brendavanwegen.nl

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

KvK nummer 62526030

BTW nummer NL002225703B22